29 oktober 2022
00:00

KS Bandy

Referat: Västerås SK Bandy - KS Bandy

Premiären i årets Elitserie spelades borta mot Västerås för KS bandy, ett Västerås som vann stort mot KS i Svenska cupen.
Det dröjer inte länge förrän Hanna Wetterling tar ner en lyra felaktigt och Västerås petar snabbt frislaget till Galina Mikhaylova som gör 1-0 till VSK med skott från vänsterkanten.
Kort efter kommer Anna Egeberg fram i ett bra läge för KS men målvakten räddar.
I femte minuten kommer Västerås runt på vänsterkanten och kan enkelt lägga in bollen i mål till 2-0. Inte så långt efter så lyckas KS få in bollen i straffområdet och Iri Brattkull får bra läge framför mål men Isabelle Larsson i VSK målet räddar igen. Efter 13 min skapar VSK en hörna som Elena Schulz räddar med en fin benparad men VSK får flera chanser på returer då KS försvaret är lite passivt och till slut Petar Edit Ljung in 3-0.
Västerås fortsätter att dominera spelet men Elena Schulz i KS målet storspelar och gör bland annat två frilägesräddningar och ser till att KS håller tätt ända fram minut 43 då Edit Ljung blir helt fri och kan göra 4-0 efter riktigt fint spel av VSK.
KS försöker att spela sig upp i banan men Västerås ligger högt med styrningen vilket resulterar i att KS tjejerna sätter varandra i svåra lägen istället och inte får till något organiserat spel. Första halvlek slutar 4-0 till VSK men det kunde varit betydligt större siffror om inte Elena storspelat.

I andra halvlek kommer Västerås ut med högre fart och efter några minuter plockar Charlotte Selbekk ner en lyrboll och kan säkert göra 5-0. I minut 52 skapar KS till slut sin första hörna för dagen men den blir tyvärr resultatlös.
KS håller undan till minut 62 då VSK ökar på till 6-0 och en stund senare så blåser domaren straff för Västerås och Elena gör återigen en kanonräddning men tyvärr står lagkompisarna och sover så Edit ljung kan sätta returen i mål fram till 7-0.
Innan domaren blåser av matchen så har Västerås gjort två mål till fram till 9-0 vilket också blir slutresultatet.

En komfortabel seger för Västerås som har bra variation i sitt spel med många djupledsbollar varvat med långa lyft medan KS hade svårt att skapa något framåt. KS får hoppas att det lossnar spelmässig till nästamatch då man tar emot Skirö hemma i Ale Arena den 5/11 kl14:00.